Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

taktičke igrice

Urnebesan All-Star draft: Pogledajte kako je LeBron “podvalio” Durantu

nba

LeBron je uzeo sve druge igrače osim Hardena samo da bi ovaj završio s Durantom

“Sretan sam što smo dobili igrače koji žele biti dio naše ekipe”, komentarisao je Kevin Durant prije drafta za All-Star meč blockbuster trade o kojem bruji NBA. Njime su u Brooklyn umjesto nezadovoljnog Jamesa Hardena, koji se nudio “cijeloj ligi” kako bi otišao iz Netsa, te Paula Millsapa, iz Sixersa došli Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond i par pikova prve runde drafta.

Bilo je dakle jasno koga jedan od dva kapitena ekipa na utakmici najboljih igrača lige neće izabrati. Međutim, nije se znalo da će onaj drugi, LeBron James, raditi sve kako bi suparnika Duranta natjerao da završi s igračem koji je upravo od njega pobjegao.

LeBron je dakle uzeo sve druge igrače osim Hardena samo da bi ovaj završio s Durantom. Ovaj je pak propuštao uzeti ga tokom svih sedam rundi izbora rezervnih igrača. Na to su se smijali LeBron, ali i Shaquille O'Neal te Charles Barkley, stručni komentatori u studiju NBA Insidea.

Durant, koji zbog povrede neće igrati na All-Staru te je odbio odgovoriti kada će se vratiti na teren, redom je birao: Devina Bookera, Karl-Anthonyja Townsa, Zacha LaVinea, Dejountea Murraya, Khrisa Middletona, LaMela Balla i Rudyja Goberta.

S obzirom na to da je James imao drugi pik rundi za rezerve, to je značilo da će njemu ići igrač koji ostane posljednji. Zato je u predzadnjem krugu, na nagovaranje Charlesa Barkleyja, uzeo Freda VanVleeta. Tako je Durantu u zadnjem krugu ostavio izbor između Goberta i Hardena.

Sada je već trojka oko njega umirala od smijeha, a Durant je, uz objašnjenje da će prednost dati igraču koji je veći i jači u obrani, dakle koji posjeduje kvalitete koje su nebitne za ekshibicijski meč, uzeo Goberta. Naravno, tako je Harden po defaultu pripao Jamesu. Točnije, Durant se spasio toga da mora igrati s njim.

Jamesu su starteri Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, DeMar DeRozan, Nikola Jokić i on sam. Rezerve: Luka Dončić, Darius Garland, Chris Paul, Jimmy Butler, Donovan Mitchell, VanVleet i Harden.

nba