Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi reket svijeta

Đokovićevi advokati tvrde da je bio zaražen 16. decembra, dan kasnije dijelio je pehare djeci

djokovic nagrade teniski savez beograda (1)

Bio je na svečanosti u muzeju Pošte Srbije, na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka

Advokati Novaka Đokovića su u žalbi na odluku o odbijanju njegovog zahtjeva za australsku vizu te o deportaciji iz te države naveli da je on neposredno prije prebolio koronu. Dodaju da mu je zbog toga bio odobren ulazak u tu zemlju iako nije cijepljen protiv korone.

U dokumentima priloženima sudu i koje je objavila australska vlada advokati Novaka Đokovića pišu da je njihov klijent “ostvario pravo na iznimku od pravila o nužnom vakcinisanju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. decembra prošle godine zarazio koronom”.

Zato je sada zanimljivo podsjetiti što je Đoković radio tog dana, piše Index.hr Bio je na svečanosti u muzeju Pošte Srbije, na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”.

Đoković je tako postao prvi pojedinačni sportista u istoriji Srbije koji je dobio tu počast.

Đokoviću ju je ukazala Pošta Srbije, inače partner njegove fondacije koja je “pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i osigurala podršku u radu za 2200 učitelja i nastavnika širom Srbije”, istaknula je srpska pošta ovom prilikom.

FOTO: Instagram / @jokernole

Fotografije koje su on i njegova supruga objavili na Instagramu svjedoče da se Đoković, kojem je taj dan PCR-test pokazao da je pozitivan na koronavirus, rukovao sa Zoranom Đorđevićem, direktorom Pošte Srbije, te da nije nosio zaštitnu masku.

FOTO: Instagram / @jokernole

Osim toga, kako su objavili srbijanski mediji, Đoković je 17. decembra uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. Sa tog događaja objavljene su i fotografije Đokovića i nagrađenih mladih tenisera.

“Teniski savez Beograda danas je svečano proglasio najbolje takmičare u sezoni 2021., a pehare i priznanja mladim teniskim laureatima podijelio je najbolji teniser planeta, koji sedmi put u karijeri sezonu završava na prvom mjestu svjetske rang liste, zlatni reket svjetske istorije tenisa, vlasnik 20 Grand Slam titula Novak Đoković. U Teniskom centru Novak na Dorćolu, Đoković je podijelio pehare najboljim sudionicima Masters turnira (prva tri mjesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, prvima sa rang liste 12, 14, 16 i 18 godina. Predsjednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Novaku ikonu Bijelog Anđela za sve što je učinio u teniskom sportu, sportu uopće, za sva dostignuća i plemenitost koju svakodnevno čini širom planete, što je jedinstven i unikatan heroj Srbije, sporta i ljudi širom svijeta”, objavljeno je.