Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka đokoviću

Joyce: Ne možeš bauljati po svijetu i misliti da si iznad zakona samo jer si bogat

New Project – 2022-01-06T194830.764

Ako nije bio u stanju ispravno popuniti formulare, vjerovatno misli da se s nama može šaliti

Srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću jučer je odbijena viza za ulazak u Australiju i on se nalazi u Melbourneu u prihvatilištu za osobe koje čekaju rješenje svog statusa.

Đokovićevi advokati žalili su se na odluku australske granične policije, a sudska odluka očekuje se u ponedjeljak iako nije poznato gdje će Đoković do tada biti.

O čitavom događaju oglasio se i zamjenik australskog premijera Barnaby Joyce koji je oštro kritikovao srpskog tenisera.

“Ako nije bio u stanju ispravno popuniti formulare, vjerovatno misli da se s nama može šaliti. Očito je da je neko napravio grešku, a ako Đoković nije govorio istinu, onda je jasno da je on pogriješio i bit će deportovan. Ne možeš bauljati po svijetu i misliti da si iznad zakona neke države samo jer si bogat”, rekao je Joyce.

Podsjećamo, Đoković, glasni protivnik vakcinacije, dobio je izuzeće Australian Opena od strogih epidemioloških mjera kako bi mogao nastupiti na turniru koji počinje 17. januara.

No, po slijetanju u Melbourne granična policija odbila mu je vizu jer “nije imao jasne dokaze zbog čega je dobio izuzeće”. Nagađalo se da je Đoković istražiteljima rekao da je prebolio koronavirus u zadnjih šest mjeseci, ali to prema australskim mjerama nije dovoljno da bi neko bio izuzet od epidemioloških pravila.

Đoković, deveterostruki prvak u Melbourne Parku, nije se pojavio na online ročištu održanom na Federalnom okružnom i porodičnom sudu u četvrtak poslijepodne, ali ga je zastupao advokat Nick Wood SC.

Izvršni direktor Australia Opena Craig Tiley ranije je rekao da je Đokoviću odobreno izuzeće prema smjernicama ATAGI-ja i da je na teniskoj zvijezdi da otkrije razlog zašto mu je to odobreno.