Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

broj 41

Dallas Mavericksi povukli dres Dirka Nowitzkog

dallas mavericks (1)

Nekoliko igrača iz šampionskog tima 2011. uključujući i glavnog trenera Dallasa Jasona Kidda prisustvovalo je ceremoniji njegovog bivšeg saigrača

Američki košarkaški klub Dallas Mavericks povukao je dres Dirka Nowitzkog na svečanoj ceremoniji u čast bivšeg njemačkog košarkaša koja je održana u srijedu uvečer, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mavericksi su pobijedili lidera Zapadne konferencije Golden State Warriors rezultatom 99:82 u NBA utakmici u Dallasu, a nakon utakmice održana je ceremonija u čast Nowitzkog, bivšeg centra tima.

Dres sa brojem 41 NBA prvaka iz 2011. godine podignut je pod svod dvorane.

Nowitzki (43) je za Macerickse odigrao 21 sezonu od 1998. do 2019. godine.

Nekoliko igrača iz šampionskog tima 2011. uključujući i glavnog trenera Dallasa Jasona Kidda prisustvovalo je ceremoniji njegovog bivšeg saigrača.

Publika u American Airlines Centru skandirala je “MVP! MVP!” kada je Nowitzki izašao na teren da održi govor.

“Ono što najviše cijenim je to što me ovaj stub podržavao tokom teških vremena play-offa i poraza. Znate šta, taj stub ste vi. Hvala vam”, rekao je Nowitzki i zahvalio navijačima Mavericksa na višegodišnjoj podršci.

Nowitzki je deseterostruki NBA All-Star te je jedanaest puta biran u All-NBA ekipu, dok je jednom izabran za najkorisnijeg igrača lige.