Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svirepo ubistvo kod Teočaka: Pronađene ubice Milana Sarića

policija-snijeg
Ilustracija

Provodeći aktivnu istragu o svirepom ubistvu koje se krajem decembra dogodilo u naselju Sarići u opštini Teočak kada je ubijen 75-godišnji Milan Sarić, službenici MUP-a Tuzlanskog kantona su u saradnji pripadnicima CJB Bijeljina otkrili da su ubistvo počinili ranije uhapšeni 26-godišnji S.M. iz Tuzle, koji živi u Janji i 27-godišnji S.Đ. iz Bijeljine.

– Lice S.Đ. je 18. januara od strane policijskih službenika CJB Bijeljina lišeno slobode i predato u nadležnost službenicima MUP-a TK-a, koji su ga zbog postojanja osnova sumnje da je na području TK-a počinio više krivičnih djela predali u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK, zbog čega mu je Općinski sud u Tuzli odredio mjeru pritvora. Potom, 8. februara policijski službenici CJB Bijeljina su slobode lišili i lice S.M. i predali ga u nadležnost policijskim službenicima MUP-a TK-a, koji su ga uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelo „Ubistvo“ predali Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopšteno je iz MUP-a TK, javlja Bportal.

Podsjećamo, sedamdesetpetogodišnji Milan Sarić ubijen je u porodičnoj kući. Tijelo ubijenog pronađeno je u jutarnjim satima sa rukama zavezanim iza leđa, te tragovima povreda.

Sedamdesetpetogodišnjaka je pronašao njegov zet Dragan Jović iz Bijeljine, koji je pozvao policiju. Pretpostavlja se da je starac ubijen nekoliko dana prije toga.

Inače, stanovnici ovog naselja su kazali da je Milan bio miran i povučen čovjek. Vratio se 1996. godine u svoje rodno mjesto, a na porodičnom imanju se bavio zemljoradnjom i stočarstvom. Navodno, u nekoliko navrata mu je ukradena stoka, a počinioci nikada nisu otkriveni.