Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Nove padavine krajem godine, zabijeliće se i u Hercegovini

Od ranih jutarnjih sati snijeg u Sarajevu ne prestaje padati
03.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od ranih jutarnjih sati snijeg ne prestaje padati u glavnom gradu BiH.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus 11 i minus pet u Bosni do nula stepeni u Hercegovini

Relativno stabilno i djelimično do pretežno oblačno vrijeme nastavlja se i narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), više sunčanih intervala u očekuje se u Hercegovini. U prijepodnevnim satima, u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, moguća je slaba magla.

Od četvrtka, 23. decembra, prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, koja će prvo zahvatiti južna područja, a zatim se proširiti i na ostale predjele. Izraženiji mraz moguć je narednih dana u Bosni.

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varira će od minus osam do minus dva stepena Celzijusova do, na jugu zemlje do dva. Najviše dnevne temperature između jedan i pet u Bosni do devet stepeni u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature od tri u Bosni do 10 stepeni u Hercegovini.

U zadnjoj sedmici ove godine izvjesna je izraženija promjena vremenskih prilika na prostoru BiH. Prema trenutnim prognostičkim modelima očekuju se nove padavine. Padavine će prvo biti u obliku kiše, a zatim će u Bosni preći od utorka na snijeg. Snijeg nije isključen i na području većeg dijela Hercegovine.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus 11 i minus pet u Bosni do nula stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature variraće između minus osam i minus dva stepena u Bosni do tri u Hercegovini.