Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Ivan Tasovac preminuo u 55. godini

ivan tasovac tanjug (1)

Posao uspješnog menadžera Beogradske filharmonije, koju je prvi put vodio 12 godina, privremeno je prekinuo da bi postao ministar kulture i informisanja u Dačićevoj vladi

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, preminuo je večeras 55. godni života u svom domu u Beogradu, pošto mu je iznenada pozlilo, piše Danas.

Rođen je u Beogradu 1966. godine.

Sin glumca Predraga Tasovca i Marije, profesorke klavira u Muzičkoj školi „Mokranjac“, pijanista sa diplomom prestižnog moskovskog Konzervatorijuma „Petar Iljič Čajkovski“ iz klase profesora Sergeja Dorenjskog, Ivan Tasovac je uspješnu profesionalnu pijanističku karijeru započetu u 12. godini zamijenio 2001. mjestom najmlađeg direktora u istoriji Beogradske filharmonije.

Već 2003. našao se na listi Demokratske alternative Nebojše Čovića kao kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima.

Posao uspješnog menadžera Beogradske filharmonije, koju je prvi put vodio 12 godina, privremeno je prekinuo da bi postao ministar kulture i informisanja u Dačićevoj vladi. To mjesto zadržao je i u prvoj vladi Aleksandra Vučića, te je ukupno bio ministar tri godine.

“Postoje samo dvije stvari u životu poslije kojih nema kajanja. Druga od njih je ulazak u politiku i Vladu Srbije“, izjavio je Tasovac na kraju svog ministarskog mandata.

Drugi put na čelo Beogradske filharmonije postavljen je 2017. godine.

Kako se navodi u biografiji na sajtu Istinomer, dobitnik je nagrada “Disrupton” za 2004. godinu, koju dodjeljuje predstavništvo advertajzing mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajenog, mijenjaju pravila i razbijaju ustaljene kanone; dobitnik je povelje “Budi dobar i pokaži to drugima” koju dodjeljuje Poslovna škola za odnose se javnošću za u periodu jul-decembar 2004. godine i dobitnik je godišnje nagrade za 2005. godinu, koju dodjeljuje “Samsung”.

Dobitnik je nagrade „Doprinos godine Evropi 2009.”. Nedjeljnik „Vreme“ izabrao ga je za ličnost 2011. godine.