Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara će za organizaciju EYOF-a 2019. izdvojiti 1,9 miliona KM

BiH

vijece ministara sjednica

Vijeće ministara BiH je odlučilo da u naredne četiri godine izdvoji 1,9 miliona KM za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019), kao najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, rečeno je tokom današnjeg sastanka Adila Osmanovića, ministra civilnih poslova BiH, i gradonačelnika Sarajeva i njegovog zamjenika, Ive Komšića i Abdulaha Skake.

Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika Komšića kako bi se razgovaralo o aktivnostima vezanim za efikasnu organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019).

Gradonačelnik Sarajeva, zahvalivši se na konkretnoj podršci koja dolazi sa državnog nivoa vlasti, podsjetio je da je prošle godine i Predsjedništvo BiH donijelo odluku o počasnom pokroviteljstvu EYOF-a 2019.

Tokom susreta razgovarano je i o uspostavljanju novog organizacionog odbora EYOF-a, koji će brojati manje članova i koji će efikasnije raditi. Također je dogovoreno da će se u narednom periodu preduzeti neophodne aktivnosti u skladu sa obavezama koje gradovi domaćini EYOF-a 2019. imaju prema Evropskom olimpijskom komitetu.