Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

sarajevo 5544

U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana doći će do postupnog povećanja oblačnosti, po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini i u Krajini na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 13 do 19 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do povećanja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -2 stepena, Bugojno, Drvar, Kupres i Livno 0, Prijedor i Sanski Most 1, Doboj, Goražde i Zenica 2, Banja Luka, Jajce i Tuzla 3, Bijeljina, Ivan-sedlo i Srebrenica 4, Bjelašnica, Sarajevo, Stolac i Čapljina 5, Mostar i Zvornik 6, Trebinje 7, Neum 10, Gradačac 12 i Bihać 14 stepeni.