Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

recepti

Trik kojim se kuhanje mladog kukuruza skraćuje i do deset puta

kukuriz

Ali nakon što se proširio jedan mali trik, brojni su oduševljeni da se ovo ukusno jelo može spremiti i deset puta brže

Krenula je sezona mladog kukuruza koji mnogi obožavaju, a naročito djeca.

No oni koji ga moraju skuhati kod kuće baš i ne, jer kukuruz često treba i po dva sata kuhati na ljetnoj vrućini, pa su ga mnogi izbjegavali pripremati.

Ali nakon što se proširio jedan mali trik, brojni su oduševljeni da se ovo ukusno jelo može spremiti i deset puta brže.

RECEPT

Opran i očišćen kukuruz stavite u lonac i nalijte hladnu vodu. Stavite lonac na šporet i kada počne vriti voda, sačekajte 10 minuta i kukuruz je skuhan. Za vrijeme kuhanja na loncu ne mora biti poklopac.

Kukuruz procijedite i ohladite u hladnoj vodi 2-3 minute i možete ga jesti.

Razlika između standardnog recepta po kojemu su svi kuhali i ovog novog je što se voda ne soli, to jest ko voli slaniji kukuruz ne smije soliti vodu u kojoj se kukuruz kuha.