Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukas Muller ostao djelimično paralizovan

Lukas_Mueller

Austrijski ski skakač Lukas Muller ostao je djelimično paralizovan nakon pada na letaonici u domaćem Kulmu pred početak Svjetskog prvenstva u ski letovima.

Muller je, po riječima ljekara u Grazu, pretrpio nekompletnu paraplegiju i ima malu osjetljivost u nogama, nakon hitne operacije koja je obavljena u srijedu, prenosi B92.

Dvadesettrogodišnji ski skakač je težak pad doživio u srijedu i odmah je bilo jasno da je pretrpeo ozbiljne povrede kičme, zbog čega je hitno operisan.

Doktori su ga operisali zbog frakture između šestog i sedmog pršljena, ali Muller ne može da pomjera noge.

Ljekar koji je operisao Milera, zajedno sa ostalim ljekarima koji se staraju o mladom Austrijancuk, istakao je da ne može da priča o tome da li bi i kada Muller mogao ponovo da prohoda.

Letaonica Kulm se smatra jednom od najopasnijih na svijetu, a austrijski mediji prenose da je Muller imao probleme s opremom, koji su doveli do njegovog pada nakon 120 metara dugog leta tokom velikih snježnih padavina.

Muller je potom nakratko izgubio svijest i brzom reakcijom ljekarskih ekipa odmah je prebačen u bolnicu na dalje preglede.

Muller, svjetski juniorski šampion iz 2009. godine, učestvovao je na 16 takmičenja u Svjetskom kupu tokom karijere. Najveći uspjeh ostvario je u Oberstdorfu, prvoj stanici turneje Četiri skakaonice u sezoni 2009./10., kada je bio šesti.