Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Šunjić: Pravom rotacijom do pobjede protiv Poljske

20200904_2_44206323_57914011_Web (1)

Jedan od najboljih u timu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć u Italiji bio je štoper Toni Šunjić

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se danas iz Italije, gdje su sinoć u prvom kolu grupe ”1” Divizije ”A” UEFA Lige nacija remizirali 1:1 sa favorizovanim ”azurima”.

Jedan od najboljih u timu selektora Dušana Bajevića bio je štoper Toni Šunjić, koji se nada da će nacionalni tim BiH nastaviti igrati dobro i u narednim mečevima.

„Nismo još 100 posto na fizičkoj razini“, izjavio je Šunjić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

„Bilo je dosta naporno kako nama tako i njima, ali mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom. Sad nam je bitno da se oporavimo jer nemamo puno vremena s obzirom na to da već u ponedjeljak trebamo dati svoj maksimum u duelu sa Poljskom.“

Defanzivac BiH smatra da će na utakmici protiv Poljske važnu ulogu igrati brzina oporavka igrača.

„Očekujem veoma tešku utakmicu. Poljaci su više ekipa koja voli da fizički dominira, za razliku od Italijana koji vole da igraju s loptom. Jedan od ključnih momenata će biti svježina i ko će se bolje oporaviti. Oni će sigurno, nakon poraza od Nizozemske, tražiti svoju šansu za pozitivan rezultat protiv nas, ali i nama je važno da nastavimo uspješno ovaj krug u Ligi nacija i vjerujem da ćemo sa pravom rotacijom doći do pobjede“, istakao je Šunjić.

Utakmica drugog kola grupe ”1” elitne Divizije ”A” UEFA Lige nacija između BiH i Poljske igra se u ponedjeljak, 7. septembra, na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sa početkom u 20.45 sati.

Poljaci su sinoć u prvom kolu u Amsterdamu poraženi, rezultatom 0:1, od Holandije.