Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

produžen

U Srebrenici među zaraženim i dva opštinska inspektora

srebrenica dezinfekcija korona (1)

Tri osobe su u kućnom karantinu sa blagim simptomima, a jedna je upućena na bolničko liječenje u Zvornik

Štab za odbranu i spasavanje opštine Srebrenica, u kojoj su trenutno četiri osobe pozitivne na virus korona, od kojih dva opštinska inspektora, danas je produžio mjere zaštite do 31. avgusta, u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Mjere se odnose na zabranu okupljanja u grupama većim od 50 osoba, obavezu korištenja zaštitnih maski u zatvorenom, poštovanje fizičke distance, a rad ugostiteljskih objekata i dalje je ograničen do 23.00 časa, iako je Republički štab odobrio do ponoći.

Produžena je i mjera zabrane prisustva navijača sportskim takmičenjima.

Naloženo je opštinskoj inspekciji i komunalnoj policiji da, u skladu sa propisima, prate poštovanje ovih mjera i preduzimaju zakonske sankcije protiv onih koji ih se ne budu pridržavali.

U Srebrenici su trenutno četiri osobe pozitivne na virus korona, od kojih dva opštinska inspektora.

Tri osobe su u kućnom karantinu sa blagim simptomima, a jedna je upućena na bolničko liječenje u Zvornik.

U kućnoj izolaciji je 21 osoba koji su bili u kontaktu sa nekim od zaraženih, a još nema simptome infekcije. Među njima su i četiri osobe za koje se čekaju rezultati testiranja.

Do sada se od virusa korona oporavilo 11 osoba. Jedna osoba iz Srbije, porijeklom iz Srebrenice, a koje je prvo oboljela od kovida 19 u ovoj lokalnoj zajednici, kao osiguranik Srbije je početkom aprila prevezena na liječenje u Beograd, gdje je kasnije podleglo.

Zbog inficiranja dvoje zaposlenih opštinskih službenika, načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić naložio je da se svim zaposlenima i strankama koje ulaze u opštinsku zgradu mjeri temperatura pri ulasku, da se smanji okupljanje i zadržavanje stranaka u prostorijama, te da se striktno primjenjuju sve propisane mjere zaštite.

Na današnjem sastanku ukazano je na manje kršenje radnog vremena nekih ugostiteljskih objekata, ali je riječ o neznatnim prekoračenjima.