Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

U TK preko 70 novorazaraženih, na UKC-u rekordan broj hospitaliziranih

korona

U posljednja 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj pacijenata zaraženih koronavirusom. Preminula je žena srednje životne dobi iz Kalesije, sa komorbiditetima

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirano je 74 novozaraženih osoba koronavirusom, što je jedan od njavećih brojeva u dnevnim izvještajima Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK-a od početka pandemije COVID 19. Obrađeni su rezultati za 334 osobe koje su testirane prethodnih dana.

U posljednja 24 sata prijavljen je i jedan smrtni slučaj pacijenata zaraženih koronavirusom. Preminula je žena srednje životne dobi iz Kalesije, sa komorbiditetima.

U 11 od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu su evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli gdje je zabilježeno 15 novih slučajeva. Dalje slijede: Živinice 11, Banovići i Lukavac po 9, Srebrenik 8, Gradačac i Kalesija po 7, Gračanica 4, Doboj istok 2, te Čelić i Sapna po 1.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno su aktivno zaražene 782 osobe, 1367 oporavljenih, a od početka pandemije je zabilježeno 2232 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirane su 82 osobe što je najviše od početka pandemije (pet na mehaničkoj ventilaciji). Pozitivnih u kućnoj izolaciji 709, a pod zdravstvenim nadzorom je 906 osoba.

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada su u Tuzlanskom kantonu preminule 82 osobe.