Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obuhvaćeni akcijom "flajš"

Poznato ko su lica s potjernice Interpola koje je danas uhapsila SIPA

Sarajevo Zgrada Državne agencije za istragu i zaštitu

Visoki službenik SIPA-e potvrdio je za Hinu da su uhapšeni Matea Prskalo rođena 1994. u Splitu, te Ivan Kolobarić (1977.) rođen u Mostaru

Pripadnici SIPA-e uhapsili su danas u Mostaru dvije osobe za kojima je raspisana međunarodna potjernica Intepola. Kako javlja Hina, riječ je o osobama koje su u Hrvatskoj obuhvaćene akcijom Flajš.

Visoki službenik SIPA-e potvrdio je za Hinu da su uhapšeni Matea Prskalo rođena 1994. u Splitu, te Ivan Kolobarić (1977.) rođen u Mostaru.

Ivan Kolobarić je brat drugoosumnjičenog Olivera Kolobarića iz USKOK-ove operacije Flajš koji je zajedno s prvoosumnjičenim Tomislavom Pavkovićem u posljednjih nekoliko godina od raznih firmi dobivao novac za nepostojeće usluge putem lažnih faktura. Svoje firme su zatim prodavali ili likvidirali. Oliver Kolobarić je imao devet firmi u kojima je bio vlasnik ili suvlasnik, a u većini je odgovorna osoba bio brat Ivan Kolobarić.

Osumnjičeni obuhvaćeni istragom u akciji Flajš sumnjiče se da su sebi pribavili korist od 20 miliona kuna, dok je hrvatski budžer proračun oštećen za oko 11 miliona kuna a na čelu kriminalne skupine osumnjičene za zločinačko udruženje, utaju poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u privrednom poslovanju, pomaganje u tim nedjelima, ali i pranje novca su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Uhapšene osobe su u prostorijama SIPA-e nakon čega će biti predate u nadležnost Suda BiH koji će odlučiti da li će dvojac biti izručen Republici Hrvatskoj.