Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj sezone

Club Brugge proglašen šampionom Belgije

brugge (1)

Club Brugge je u trenutku prekida kolo prije početka play-offa za šampiona, nakon 29 odigranih kola, imao 15 bodova više od drugoplasiranog

Club Bruggeu je dodijeljena titula šampiona Belgije nakon što je Profesionalna fudbalska liga u toj zemlji proglasila kraj sezone, a trenutni plasman na tabeli proglašen konačnim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odluka lige bila je očekivana nakon što je belgijska premijerka Sophie Wilmes izjavila ranije ovog mjeseca da će sva sportska takmičenja u toj zemlji ostati suspendovana do 31. jula zbog pandemije novog koronavirusa.

Club Brugge je u trenutku prekida kolo prije početka play-offa za šampiona, nakon 29 odigranih kola, imao 15 bodova više od drugoplasiranog. Kao rezultat današnje odluke Brugge se također plasirao u Ligu šampiona naredne sezone, a ispao je posljednjeplasirani Waasland-Beveren.

Nakon sjednice Opšte skupštine Profesionalne fudbalske lige također je objavljeno da će pokušati organizovati odigravanje finala Kupa Belgije između Club Bruggea i Antwerpena tokom prvog vikenda u augustu, što je malo prije 3. augusta, roka koji je odredila Evropska fudbalska federacija (UEFA).

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je uz Evropu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 304.800 ljudi, a potvrđeno je preko 4.500.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Dosad se oporavilo više od 1.615.000 ljudi.