Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Održan protest protiv vlasti u Beogradu, oglasio se i Vučić

beograd protesti n1 (1)

Neki od učesnika preskočili su metalnu barikadu ispred Predsjedništva i pokušali da dođu do svečanog ulaza, ali su ih policijaci u civilu zaustavili i legitimisali

U Pionirskom parku kod zgrade Predsjedništva Srbije u četvrtak naveče održan je protest u organizaciji Građanskog otpora.

Okupljeni su duvali u pištaljke, lupali u šerpe, udarali u bubnjeve i uzvikivali: “Vučiću, odlazi!” “Vučiću lopove, liječi se. Uhapsite Vučića”, javio je RTS.

Na skupu je govorio aktivista Građanskog otpora Srđan Milivojević, koji je pozvao okupljene da naprave lanac oko zgrade Predsjedništva.

Među onima koji su došli da iskažu nezadovoljstvo su Čedomir Čupić i Biljana Stojković, Dušan Petričić, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Janko Veselinović, Dragan Đilas i Boško Obradović.

Neki od učesnika preskočili su metalnu barikadu ispred Predsjedništva i pokušali da dođu do svečanog ulaza, ali su ih policijaci u civilu zaustavili i legitimisali.

Među onima koji su preskočili ogradu bio je i lider “Dveri” Boško Obradović, koji je na stepeništu ispred ulaza u Predsjedništvo uzvikunu: “Srbija se umirit ne može!”.

Najveći dio okupljenih građana razišao se oko 21.00 sat, a ostale su manje grupe ljudi.

Vučić: Nisam lopov

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pojedinci večeras pozvali na veliko protestno okupljanje protiv njega u Beogradu zbog mjera koje su uvedene zbog virusa korona, kao da država nije štitila zdravlje ljudi.

“Uvijek se radujem demonstracijama i protestima, jer kroz njih pronađete šta je to što ljudi vide da niste dobro uradili i što morate da popravite, a nekad baš i ne razumijete smisao svega”, rekao je Vučić za TV “Hepi”.

On je dodao da ga je jedino zabrinulo što učesnici večerašnjeg protesta kod zgrade Predsjedništva Srbije nisu poštovali preporuke ljekara.

“U demokratiji ćete imati one koji će se suprotstavljati onom koji vlada, ali to nije odgovorno i ozbiljno ako kršite preporuke ljekara”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbiji ne trebaju sukobi, nego mir, a na izborima se pokazuje ko ima koliku podršku.

Vučić je rekao da on nije lopov, kako mu viče dio opozicije, da nije ukrao ništa, kao i da se imovine ni njega, niti njegove porodice, nije uvećala.