Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Abdulah Skaka izabran za za dogradonačelnika Sarajeva

abdulah_skaka111

Abdulah Skaka danas je na hitnoj sjednici Gradskog vijeća izabran za dogradonačelnika Sarajeva.

Nakon polaganja svečane zakletve Skaka je zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju i kazao da je svjestan historijskog značaja Sarajeva i da će raditi na razvoju grada Sarajeva kao urbane sredine.

Kaže da će insistirati na započetim projektima, a fokus njegova djelovanja bit će poboljšanje međunarodne saradnje, jer je Grad Sarajevo pobratim s mnogim gradovima u regiji, Evropi i svijetu općenito.

– S obzirom na to da dolazim iz Starog Grada, svjestan sam velikog značaja trebevićke žičare, i radit ćemo na tome da se nakon dužeg vremena, a ima preduvjeta, žičara izgradi. Ima projekata na kojima ćemo sigurno raditi kao što je i dovršetak biciklističke staze – kazao je u izjavi za medije novoizabrani dogradonačelnik.

Abdulah Skaka je diplomirani ekonomist, konsultant je i voditelj projekta u više firmi, suvlasnik Brijačnice/Berbernice „Skaka“ u Starom Gradu – registrovani stari zanat.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Skaka je bio jedini kandidat za dogradonačelnika iz reda Bošnjaka. Kandidat je SDA.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je po hitnom postupku donijelo Odluku o privremenom finansiranju Grada Sarajeva za period od 1.1. do 31.3.2016.godine, a također je donesena Odluka o formiranju komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada.