Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK

“Ublažavanje određenih mjera je preuranjeno, narednih dana više policijskih patrola”

policija_mostar (1)

Na Odjelu za COVID-19 mostarske bolnice u ovom trenutku liječe se 22 bolesnika. Šestoro je u respiracijskom centru, a 16 u izolacionom bloku 2. Tri nova pacijenta su hospitalizirana, a jedan je otpušten na kućno liječenje. Četiri imaju izrazito tešku kliničku sliku, rečeno je na konferenciji za medije Kriznog štaba u Mostaru

Ukupno 113 osoba testirano je na COVID-19 tokom protekla 24 sata u SKB Mostar, među kojim su dvije sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona bile pozitivne. Riječ je o novooboljelim u Mostaru.

Na Odjelu za COVID-19 mostarske bolnice u ovom trenutku liječe se 22 bolesnika. Šestoro je u respiracijskom centru, a 16 u izolacionom bloku 2. Tri nova pacijenta su hospitalizirana, a jedan je otpušten na kućno liječenje. Četiri imaju izrazito tešku kliničku sliku, rečeno je na konferenciji za medije Kriznog štaba u Mostaru, javlja Anadolu Agency.

Prisutni su pohvalili i trenutno stanje u općini Čitluk, koja je ujedno bila i najveće žarište u ovom kantonu. Doktorica Andrea Jurić, epidemiolog, istakla je da struka u ovoj općini posao mora dovesti do kraja, te da nasreću više nema potrebe da Čitluk bude istaknut u medijskim izvještajima.

Šef Odjela uniformisane policije MUP-a HNK Branko Drinovac podsjetio je da je u ovom terenutku osam službenika u samoizolaciji, da je dosad njih 89 testirano na COVID-19 te da nijedan nije bio pozitivan.

“Stav MUP-a je da je ublažavanje određenih mjera bilo preuranjeno. U narednim danima ćemo na terenu imati više okretnih patrola, te ćemo na svaku dojavu izlaziti na lice mjesta s ciljem da se trenutno stanje popravi“, kazao je Drinovac.

Tokom jučerašnjeg dana službenici MUP-a izvršili su 338 kontrola, bez ijednog zabilježenog prekršaja. Ukupno je od početka pandemije na prostoru ovog kantona zabilježeno 159 prekršaja.