Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PAndemija

Novi slučajevi korone u BiH: Po jedan u Bihaću i Visokom, 17. u HNK

koronavirus (1)

S ova dva pacijenta, broj zaraženih u BiH je ukupno dostigao 130 osoba

Nova dva slučajeva infekcije koronavirusom registrirana su u BiH, po jedan u Bihaću i Visokom, potvrdila je za Fenu direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović.

S ova dva pacijenta, broj zaraženih u BiH je ukupno dostigao 130 osoba.

Od ukupno osam testiranih pozitivni su uzorci iz Bihaća i Visokog, a negativna su dva uzorka iz Sarajeva i četiri iz Bihaća.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o pacijentu iz Konjica, što je ukupno 17 zaraženih osoba u tom kantonu, izvijestio je u ponedjeljak u Mostaru Stožer civilne zaštite HNK-a.

– U protekla 24 sata na području HNK-a na covid-19 testirano je ukupno deset osoba od čega je jedan rezultat bio pozitivan – izjavio je novinarima član Stožera civilne zaštite HNK-a, infektolog Jurica Arapović.

Novozaraženi pacijent prebačen je na Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru i on je u srednje teškom stanju.

Po njegovim riječima, u SKB-u Mostar do sada je testirano 139 bolesnika, potencijalno suspektnih na covid-19, i od tog broja 17 ih je pozitivno.