Vispakov espresso se pije u 60 kafea u Kairu
Nakon što je bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak u maju ove godine uspješno plasirala prve količine espresso kafe na tržište Egipta, u Kairu se ovaj brand nalazi u ponudi već u 60 kafea.
Plan je da do marta 2016. godine broj kafea i restorana u kojima će se piti Vispakov espresso bude uduplan. Uz šoljicu Vispakovog espressa od sada će se u Kairu nuditi i Klasov “Bosanski lokum” kao specijalna poslastica.
– Pozitivno smo iznenađeni brzim ulaskom na tržište glavnog grada Egipta. Naši partneri u Egiptu su od početka vjerovali u naš brand, a Vispakov espresso se pije i u poznatom egipatskom ljetovalištu Sharm el Sheikh. Razvili su za egipatske prilike posebno prilagođene kanale promocije i prodaje, tako da je cilj da za tri mjeseca Vispakov espresso bude dostupan u 120 objekata u Kairu, iz ove perspektive itekako realan. Postoji također mogućnost proširenja asortimana za izvoz sa kapućinima i toplom čokoladom – izjavio je menadžer izvoza kompanije Vispak d.d. Visoko Muhamed Muzaferija.
Vispakov espresso počeo se proizvoditi 1974. godine. Espresso je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa i namijenjen je poznavaocima dobre italijanske espresso kafe.
Od 1987. godine pojavljuje se jedinstveno pakovanje od 1,5 kg koje se na tržištu zadržalo i danas. Sa ciljem što boljeg plasmana, usluge i praćenja ovog specifičnog dijela tržišta, formiran je HORECA segment koji u potpunosti prati kupce ove kafe, čiji je moto brza i efikasna usluga i dostava, te brz i pouzdan servis, saopćeno je iz Press Centra AS Group.