Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Domoljubna koalicija i Most skupili potpise za formiranje hrvatske Vlade

Zagreb, 22.12.2015 – Petrov i Karamarko predali Predsjednici RH 78 potpisa za sastavljanje Vlade
Zagreb, 221215. Pantovcak. Nakon nastavka cetvrtog kruga konzultacija u Uredu predsjednice Bozo Petrov i Tomislav Karamarko pokazali su 78 potpisa sto cini dovoljnu vecinu za sastavljanje nove Vlade i zatrazili su jos 24 sata kako bi dosli do rjesenja o mandataru. Na fotografiji: Tomislav Karamarko i Bozo Petrov, izjava za medije. Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Na konsultacijama koje je sazvala predsjednica Hrvatske, čelnici Mosta i Domoljubne koalicije predočili su predsjednici ukupno 78 potpisa mandatara, što je dovoljna većina za formiranje Vlade.

Nakon sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović Tomislav Karamarko i Božo Petrov poručili su kako će do sutra navečer imati i ime premijera nove Vlade, te kako će to biti nestranačka, stručna osoba.

Karamarko je kazao kako su 63 mandatara na potpisnoj listi iz Domoljubne koalicije, a da ih je 15 iz Mosta, te najavio kako sutra očekuje još potpisa.

Iako je još jučer izgledalo da će Most koalirati sa SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste, situacija u Mostu se danas potpuno okrenula na stranu Karamarka i njegove Domoljubne koalicije.

Sutra se nastavljaju konsultacije kada bi trebali, oko 18 sati, predložiti i mandatara, odnosno novog hrvatskog premijera.