Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hasida Isaković nova poslanica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

parlament fbih

Hasida Isaković položila je zakletvu kao nova poslanica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici tog Doma.

Ovoj članici Saveza za bolju budućnost BiH je dodijeljen poslanički mandat umjesto njenog stranačkog kolege Bahrudina Hadžiefendića, imenovanog za ministra u Vladi Tuzlanskog kantona.

Na sjednici su izvršena i dva preimenovanja u parlamentarnim tijelima.

Sanel Razić (Savez za bolju budućnost BiH) imenovan je za predsjednika Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku umjesto Dženana Đonlagića (Demokratska fronta) koji je podnio ostavku na tu dužnost. Kao razlog Đonlagić je naveo vlastito neslaganje s konceptom, modelom ekonomske i budžetske politike aktuelnog saziva Federalne vlade.

Saša Mitrović (Demokratska fronta) imenovan je za člana drugog parlamentarnog tijela, Mandatno-imunitetske komisije, umjesto njegovog stranačkog kolege Almira Zulića.

Današnju cjelodnevnu sjednicu Predstavničkog doma obilježila je rasprava i odobravanje prijedloga federalnog budžeta za iduću godinu.

Budžet je u parlamentarnu proceduru uputila Federalna vlada predloživši da ukupno iznosi 2.598.862.123 KM. Postat će operativan samo ako ga u istoj varijanti odobri i Dom naroda.

Nezvanično, taj Dom će zasjedati početkom iduće sedmice.