Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Teška nesreća na autoputu, poginuo srbijanski državljanin

nesreca

Osobni automobil pulskih registracija je od siline udara odbačen unaprijed, te je udario u dva saobraćajna znaka i zaštitnu ogradu

U saobraćajnoj nesreći na autocesti A3, kod Velike Kopanice, u subotu je poginuo 52-godišnji državljanin Srbije, a pet je osoba povrijeđeno, saopćila je slavonsko-brodska policija nakon višesatnog uviđaja.

Teška nesreća dogodila se jutros oko 4,30 sati na južnoj strani kolničke trake A3, kod Velike Kopanice, a uviđaj su proveli policijski službenici i Županijsko državno odvjetništvo, prenosi Hina.

Utvrđeno je da je nesreću prouzrokovao 57-godišnji vozač osobnog automobila švicarskih tablica, zbog nedržanja dovoljnog razmaka, kada je udario u automobil pulskih registracija, koji se kretao ispred, a kojeg je vozio 72-godišnjak.

Osobni automobil pulskih registracija je od siline udara odbačen unaprijed, te je udario u dva saobraćajna znaka i zaštitnu ogradu.

U nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Također teško su povrijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila.

U osobnom automobilu pulskih registracija teško je povrijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše povrijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica, saopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Policija će protiv 57-godišnjeg vozača osobnog automobila švicarskih nacionalnih tablica koji je prouzrokovao nesreću podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.