Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Pronađena nestala djevojčica Monika Karimanović

kuca u kojoj je pronadjena djevojcica

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi “punto” i oteo je na putu do škole

Monika Karimanović spašena je u ataru sela Svrljiški Miljkovac, javio je RTS.

Njen otmičar Ninoslav Jovanović je u bijegu.

Djevojčica će biti predata Hitnoj pomoći, rekao je Ministar unutrašljih poslova, Nebojša Stefanović.

Stefanović je potvrdio i da je u toku potraga za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je u bjekstvu.

“Pretpostavlja se da je Jovanović na teriroriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim, očekujem da će pripadnici policije uspjeti da dođu do njega”, rekao je Stefanović.

Prema istom izvoru, djevojčica je nađena u selu iz kog je majka Ninoslava Jovanovića, a navodno je on tamo bio i ljetos.

Djevojčica je pronađena u napuštenoj seoskoj kući. Dijete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj, prenose beogradski mediji.

Jovanović je oteo Moniku 20. decembra oko 7.30 sati kada je krenula u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu.

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi “punto” i oteo je na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamjernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gdje je otmičar krio malu namučenu djevojčicu.

Jovanović je na mnogim mjestima ostavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično. Očigledno se dugo pripremao za svoj zločin.

Ovaj osuđivani silovatelj i otmičar je odležao robiju od 12,5 godina za silovanje iz 2005. godine.