Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

U napuštenoj kući dva puta silovao djevojčicu, ostala je trudna

zlostavljanje334

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio

Županijski sud u središnjoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca kojeg sumnjiče da je dva puta u napuštenoj kući silovao djevojčicu koja je kasnije ostala trudna.

Muškarac je ispitan te je priznao da je počinio kazneno dijelo, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina.

S obzirom na priznanje, u žalbi sudu iznio je kako smatra da ‘nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, posebno one koji nisu sporni’.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio, ali i imao spolni odnos. Nekoliko tjedana kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put imao spolni odnos, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

– U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njen uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage – obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.