Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSRS

Rastu plate u javnom sektoru u Republici Srpskoj

narodna skupstina rs

Poslanici u Narodnoj skupštini RS danas su usvojili i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak – po hitnom postupku, Zakon o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama i Zakon o trgovini

Narodna skupština Republike Srpske danas je usvojila set zakona kojima se povećavaju plate zaposlenim u organima javne uprave, Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, institucijama pravosuđa, osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, visokom obrazovanju, javnim službama i zaposlenima u oblasti kulture, javlja Anadolu Agency (AA).

Razlog za donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama zaposlenih u organima uprave, navedeno je u obrazloženju, je uvećanje platnih koeficijenata i povećanje plata za zaposlene u republičkim organima uprave, na način da se platni koeficijenti do pet uvećavaju za 20 posto, platni koeficijenti od 5,50 do 10,90 uvećavaju za 10 posto, platni koleficijenti od 11,15 do 19,05 uvećavaju za sedam posto i platni koeficijenti od 19,25 do 26,23 uvećavaju se za pet posto. Na taj način najniže plate procentualno će se uvećati za 20 odsto, a onima čiji je platni koeficijent do 26,23 za pet posto.

Poslanici u Narodnoj skupštini RS danas su usvojili i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak – po hitnom postupku, Zakon o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama i Zakon o trgovini.

“Razlog za donošenje Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak sadržan je u opredjeljenju Vlade RS da se dalje razvija tržište dobrovoljnog penzijskog osiguranja, kao posebnog oblika dugoročne namjenske štednje”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Nastavak 8. redovne sjednice zakazan je za utorak, 3. decembra od 10 časova.