Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srednjobosanski kanton

Ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”

slika 7 (1)

Ovakvu inicijativu je u Skupštini SBK/KSB je uputila zatupnica SDP BiH Ljubnika Atanasijević

Dana 07.11.2019. godine u Travniku je održana ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”. Ovom prilikom je ukazano na problem dugog čekanja na preglede u JU Bolnicama i Domovima zdravlja u Srednjobosanskom kantonu.

– Veliki broj građana je uzeo učešće u ovoj akciji te su napisali šta misle o ovom problemu i koliko su zadovoljni radom kantonalnog Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku te JU Bolnica i Domova zdravlja u SBK.

Mi su Klubu zastupnika SDP BiH SBK/KSB smatramo da se ovaj problem može riješiti tako što bi Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB sklopio ugovore sa privatnim ustanovama te platio preglede na koje se čeka dugo u javnim ustanovama.

Ovakvu inicijativu je u Skupštini SBK/KSB je uputila zatupnica SDP BiH Ljubnika Atanasijević. Nažalost još uvijek nije bilo odgovora od Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku i Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.

Nadamo se da će Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politiku i Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB usvojiti našu inicijativu te tako unaprijediti zadravstvenu zaštitu građana SBK/KSB, kaže se u saopćenju za javnost.