Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvar na avionu

Odgođen dolazak švedskog princa i princeze u Sarajevo

Princess-Victoria Daniel (1)

U Ambasadi očekuju da bi avion mogao sletjeti u Sarajevo tokom noći

Avion sa švedskom princezom Viktorijom i princom Danijelom nije poletio sa aerodroma u Stokholmu zbog tehničkih problema, te je otkazan njihov večerašnji susret u Predsjedništvu BiH, saopšteno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Susret s prijestolonasljednicom Švedske, princom Danijelom i švedskom ministricom trebao se održati u 19 sati u Predsjedništvu BiH.

Iz Predsjedništva BiH će naknadno obavijestiti javnost o novom terminu sastanka.

U Ambasadi očekuju da bi avion mogao sletjeti u Sarajevo tokom noći, te napominju da će obavijestiti na vrijeme o svim detaljima rasporeda posjete.

Švedska princeza Viktorija tokom godine obavlja dvije zvanične posjete, a jedna od njih je ova planirana posjeta BiH.

Podsjećamo, princeza Victoria prestolonasljednica i princ Daniel od Švedske, kao i zamjenica premijera Vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabella Lövin, posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 5. do 7. novembra.

Ta posjeta predstavlja jednu od dvije posjete koje princeza prestolonasljednica i princ obavljaju svake godine, navedeno je u saopćenju Ambasade Švedske u BiH..

Delegacija će se sastati sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine, a u Parlamentarnoj skupštini će učestvovati na konferenciji o klimi i inovacijama te će posjetiti projekte koje podržava Švedska – Muzičku akademiju u Sarajevu i Zanat u Konjicu, kao i Zemaljski muzej BiH u Sarajevu.

S gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva će posjetiti planinu Trebević, a susrest će se sa švedsko-bosanskim poduzetnicima i razgovarati s korisnicima švedskih projekata iz svih krajeva zemlje.