Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kakanj

Crvena jabuka market nagradio najbolje ajvare

Ajvarijada CJM

Napravljen od pečenih paprika, Volim ajvar pokupio je sve simpatije kupaca Crvena jabuka marketa, jer, kako su naveli, najviše ih podsjeća na tradicionalni ukus ovog proizvoda koji se nekada pripremao u krugu porodice i uvijek imao idealan omjer osnovnih sastojaka i začina

Protekle subote u Crvena jabuka marketu u Kaknju, održano je finalno takmičenje Ajvarijade, koja se u ovom trgovinskom lancu realizovala po prvi put. Izabrana su po tri ajvara u kategorijama blagi i ljuti ajvar, a srećni dobitnici obradovani su poklon bonovima za kupovinu u Crvena jabuka marketima te poklon paketima robne marke Volim.

Takmičenje Ajvarijada trajalo je od 1. do 13. oktobra i realizovalo se u svim poslovnim jedinicama ovog trgovinskog lanca. Svi koji su ove godine pripremali ajvar, za učešće u takmičenju trebalo je samo da dostave teglicu svog šampionskog proizvoda, sa osnovnim podacima, u najbliži Crvena jabuka market.

S obzirom na to da je ovo prva godina realizacije Ajvarijade, stručni žiri imao je težak zadatak da od 27 pristiglih teglica odabere one koje će se naći u finalnom izboru. Žiri, u čijem sastavu su se nalazili predstavnici Crvena jabuka marketa, njihovi prijatelji i veliki gurmani Kakanjci, odlučili su da u kategoriji blagog ajvara prvo mjesto pripadne Emini Piljug, drugo Đenani Smailović, a treće Gordani Latinović. U kategoriji ljutog ajvara, najviše bodova osvojio je ajvar Fate Muzeferije, na drugom mjestu bila je Senida Šehić, a treće je pripalo Enesi Haračić.

U prijatnoj atmosferi marketa, žiri i kupci imali su priliku da uživaju u dobro poznatim ukusima proizvoda robne marke Volim, od kojih je sve prisutne posebno obradovala degustacija Volim domaćeg ajvara. Napravljen od pečenih paprika, Volim ajvar pokupio je sve simpatije kupaca Crvena jabuka marketa, jer, kako su naveli, najviše ih podsjeća na tradicionalni ukus ovog proizvoda koji se nekada pripremao u krugu porodice i uvijek imao idealan omjer osnovnih sastojaka i začina.