Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Bosni slab snijeg, u Hercegovini uglavnom bez padavina

snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana, padavine se očekuju u Bosni, slab snijeg ili susnježica, a u sjevernim područjima Bosne i slaba kiša. Tokom večeri bit će postupan prestanak padavina, a samo ponegdje u planinskim područjima može propadivat i malo snijega. Nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina se očekuje u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabim snijegom ili susnježicom, a moguća je i pojava kiše. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 3 stupnja.

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme. U sjevernim područjima je padala slaba kiša, a u ostalim djelovima sa susnježica i snijeg. U Hercegovini umjereneo oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac -2, Kupres i Sarajevo -1, Jajce i Tuzla 0, Bugojno, Goražde, Srebrenica i Zenica 1, Bihać, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 2, Banja Luka, Bijeljina, Livno i Prijedor 3, Drvar 4, Čapljina 6, Trebinje 8, Mostar i Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 956 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.