Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza za naredne dane

U BiH danas sunčano, od ponedjeljka promjena vremena

kisaaa

Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima naoblačenje u Posavini, Krajini, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne usloviće kišu, pljuskove i grmljavinu

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima naoblačenje u Posavini, Krajini, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne usloviće kišu, pljuskove i grmljavinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme. U ostatku zemlje padavine uglavom u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, poslijepodne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 28 do 34 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu 31 stepeni.

U Bosni se u ponedjeljak očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U Hercegovini poslijepodne lokalni pljuskovi očekuju se uglavnom na sjeveru. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 33 stupena.

U utorak veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju, a slično se brijeme očekuje i u srijedu.