Po izboru časopisa Restaurant
Ovo je Mirazur, restoran koji je proglašen najboljim na svijetu (FOTO)
Noma u Kopenhagenu zauzela je drugo mjesto na toj ljestvici 50 najboljih restorana u svijetu, najuglednijoj u svjetskoj gastronomiji, iza koje je Asador Etxebarri u španskoj Baskiji
Francuski restoran Mirazur argentinskog chefa Maura Colagreca u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svijetu po izboru specijaliziranog britanskog časopisa Restaurant na prigodnoj svečanosti održanoj u utorak u Singapuru.
Noma u Kopenhagenu zauzela je drugo mjesto na toj ljestvici 50 najboljih restorana u svijetu, najuglednijoj u svjetskoj gastronomiji, iza koje je Asador Etxebarri u španskoj Baskiji. Četvrto mjesto je pripalo Gagganu u Bangkoku. Mauro Colagreco koji je na lanjskom izboru bio na trećem mjestu, jedini je strani chef u francuskom vodiču Michelinu okrunjen trima zvjezdicama.
French restaurant, Mirazur in France, is now the number 1 restaurant in the world pic.twitter.com/vLekuKGJ8O
— ETNOW+ (@ETNOWPLUS1) 26. lipnja 2019.
U društvu supruge Julije, Brazilke i osoblja Mirazura Colagreco se nakon proglašenja pobjednika popeo na pozornicu noseći veliku zastavu na kojoj su bile četiri manje – argentinska, brazilska, francuska i italijanska, prenosi Hina.
The Mirazur in Menton, France, has been elected the world's best restaurant by The World's 50 Best. Headed up by chef Mauro Colagreco, it boasts stunning views of the French Riviera, three Michelin stars and a mouthwatering menu inspired by the sea. pic.twitter.com/Ya4aTd658K
— Vogue.fr (@VogueParis) 25. lipnja 2019.
“Ova zastava prikazuje Mirazur i novi način kuhanja u Francuskoj”, rekao je.
Odao je priznanje Francuskoj koja mu je omogućila da se “izrazi” kroz gastronomiju, Argentini za “uspomene iz djetinjstva”, Brazilu koji mu je dao “ljubav njegova života” te Italiji iz koje dolazi polovina njegova osoblja.
“Hvala mom timu. Zaslužujete ovo. Hvala mojim prijateljima koji su nas podupirali ovih trinaest godina”, dodao je.