Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliži se licenciranje

Ordagić i Nikolić s nestrpljenjem čekaju kraj Premijer lige BiH

ordagic nikolic

Podsjećamo, lani je u niži rang izbačen banjalučki Borac iako je rezultatima izborio opstanak u PLBiH. No, nije ispuno uvjete za licenciranje…

Fudbalskom klubu Sloboda zbog dugova prema četvorici bivših fudbalera, Ameru Ordagiću, Harisu Mehmedoviću, Miljanu Govedarici i Mladenu Veselinoviću, koji iznose približno 50.000 KM, upitna je licenca za narednu takmičarsku sezonu.

Klubovi su bili dužni da do 31. marta dostave potrebnu dokumentaciju Komisiji za licenciranje Nogometnog saveza BiH kako bi dobili licencu, koja je neophodna za učešće u Premijer ligi BiH te za izlazak na evropsku scenu.

No, sarajevski advokat Fuad Čolpa, koji zastupa bivšeg igrača Slobode Ordagića, u izjavi za Dnevni avaz tvrdi da dug prema njegovom klijentu nije izmiren i da je zbog toga, najblaže rečeno, upitno hoće li Tuzlaci uopšte i dobiti takmičarsku licencu.

Čolpa konstatuje da su Tuzlaci već morali izmiriti obaveze.

“Dug je trebao biti izmiren u februaru, a do 31. marta, zbog procesa licenciranja NSBiH, morao je biti nula. Prema tome, FK Sloboda je, najblaže rečeno, upitna licenca, jer su Ordagiću dužni 15.000 KM”, ističe Čolpa.

Probleme u procesu licenciranja za iduću sezonu mogao bi imati još jedan bh. nogometni velikan, zenički Čelik.

Komisija za status igrača ZDK, piše Avaz, donijela je odluku o raskidu ugovora NK Čelik i Steve Nikolića zbog dugovanja uz rok od 30 dana da klub s Bilinog polja sada već svom bivšem napadaču uplati 33.000 KM. Nikolić je tako postao slobodan igrač, a Čeliku nad glavom visi mač zbog procesa licenciranja.

Ipak, generalni sekretar zeničkog premijerligaša Ismet Đugum kaže kako je uvjeren da će Čelik već na prvostepenoj komisiji dobiti licencu.

“Sve smo poduzeli kako bi se to ostvarilo. Ne vidim razlog da tako i ne bude”, kaže Đugum.

Podsjećamo, lani je banjalučki Borac prebačen u niži rang iako je rezultatima izborio opstanak u PLBiH. No, nije ispuno uvjete za licenciranje…