Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak sa rumunskom ambasadoricom

Dodik: Politika Republike Srpske je vojna neutralnost

Dodik – Constantinescu 1333

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je zahvalio Rumuniji koja predsjedava Evropskom unijom za podršku evropskom putu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Rumunije u BiH Danom Constantinescu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik je informirao rumunsku ambasadoricu o posjeti članova Predsjedništva BiH Bruxellesu, ocijenivši da su naišli na visok stepen razumijevanja kod čelnika EU kojima su prezentirali jedinstvo u opredjeljenju BiH za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je zahvalio Rumuniji koja predsjedava Evropskom unijom za podršku evropskom putu BiH i dodao da su se članovi Predsjedništva vratili iz Bruxellesa s pozitivnim utiscima, ali da očekuje jaču dinamiku oko dostavljanja Upitnika kako bi Evropska komisija finalizirala mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

O pitanju članstva BiH u NATO-u, Dodik je rekao da je politika Republike Srpske vojna neutralnost i da shodno tome, njegova politika nije politika podrške NATO putu BiH.

Predsjedavajući Dodik i ambasadorica Rumunije složili su se da što prije treba formirati Vijeće ministara kako se ne bi ušlo u kritičnu fazu po svim pitanjima funkcioniranja BiH.