Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas predstavljen

Demba Ba potpisao za turski Basaksehir

demba ba3

Demba Ba, koji je ranije nastupao za turske klubove Besiktas i Goztepe, u obraćanju je istakao kako je veoma sretan što je ponovo došao u zemlju koju mnogo voli

Demba Ba predstavljen je danas kao novo pojačanje turskog prvoligaša Basaksehira, koji je u Istanbul stigao iz kineskog Shanghai Shenhua, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu Basaksehira u Istanbulu danas je organizovana svečena ceremonija potpisivanja ugovora, a ceremoniji je, osim senegalskog fudbalera, prisustvovao i predsjednik kluba Goksel Gumusdag.

Gumusdag je tom prilikom istakao kako je proces oko transfera Senegalca trajao oko mjesec dana te dodao kako je Basaksehir imao veliku želju da u svoje redove dovede ovog fudbalera.

“Želimo dobrodošlicu Demba Bi. Postigli smo sporazum na 2,5 godina”, rekao je Gumusdag.

Demba Ba, koji je ranije nastupao za turske klubove Besiktas i Goztepe, u obraćanju je istakao kako je veoma sretan što je ponovo došao u zemlju koju mnogo voli.

“Mogu kazati da sam impresioniran profesionalšću predstavnika ovog kluba s kojima sam razgovarao. To me veoma motiviralo da dođem u ovaj klub. Svjestan sam činjenice da sam stigao u kvalitetan klub koji se nalazi na vrhu tabele. Moj cilj da završimo sezonu kao lideri, te da ostanem u ovom klubu”, rekao je Demba Ba.

Ba (34), koji je osam godina nosio dres reprezentacije Senegala, nastupao je za Hoffenheim, West Ham United, Newcastle United, Chelsea, Besiktas, Goztepe i Shangai Shenhua.