Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara BiH: U BiH u ponedjeljak Dan žalosti

vijece ministara sjednica

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku da se ponedjeljak, 16.novembar, proglasi danom žalosti u znak žaljenja za stradalima u terorističkim napadima u Parizu, u kojima je poginulo 129 osoba.

Kako je navedeno u saopćenju Generalnog tajništva Vijeća ministara, tog dana na svim institucijama BiH bit će spuštene zastave na pola koplja.

Također, Vlada Federacije BiH pozvala je građane da na Dan žalosti u 12 sati minutom šutnje, učenjem Fatihe ili na drugi prigodan način, odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, kao što će to uraditi i građani svih evropskih država.

Terorističke napade u Parizu osudili su ih brojni zvaničnici, a širom svijeta su upaljene svijeće i položeno cvijeće u znak sjećanja na nevino stradale.

U petak navečer u Parizu je zivedeno nekoliko koordiniranih napada u kojima je ubijeno 129 osoba, dok su 352 osobe ranjene među kojima je 99 u kritičnom stanju. u Francuskoj je proglašeno vanredno stanje i trodnevna žalost nakon napada. Francuska policija provodi opsežnu istragu o napadima.