Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom dana u BiH očekuje se sunčano vrijeme

Jesenji pejzaš na suncem okupanom Vlašiću

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Bugojno -3, Bijeljina, Kupres, Sanski Most i Zenica -1, Bihać, Jajce, Sarajevo i Tuzla 0, Banja Luka, Bjelašnica, Goražde i Srebrenica 1, Doboj, Ivan Sedlo i Livno 2, Zvornik i Čapljina 3, Gradačac 6, Trebinje 9, Neum 11, Mostar 12 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. U Bosni prije podne mjestimično će biti magle ili niske oblačnosti koja se ponegdje može zadržati i veći dio dana. Tokom dana u većem dijelu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na jugu između od 20 do 24 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 15 stupnjeva.

Biometeorološke prilike u nedjelju će biti povoljne.

Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Uz prohladne jutarnje sate, moguća je i pojava magle po kotlinama, što će uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama.

S odmicanjem dana, uz porast temperatura opšta slika će se poboljšati i biće znatno ugodnije, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.