Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra sunčano

sarajevo-subota4

U Bosni će sutra prijepodne preovladavati magla i niska naoblaka koja se u Krajini može zadržati i veći dio dana, a u Hercegovini će biti sunčano vrijeme.

Od sredine dana u većem dijelu Bosne se očekuje sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, a na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, a na jugu zemlje od 17 do 22 stepeni.

U Sarajevu se u jutarnjim satima očekuje magla. Od sredine dana bit će sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 3, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

Danas je u Hercegovini bilo sunčano. U Bosni je prijepodne bilo pretežno oblačno. Od sredine dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo i Kupres 11, Goražde, Prijedor, Sanski Most i Banja Luka 12, Doboj i Jajce 13, Bijeljina i Srebrenica 14, Bugojno, Sarajevo i Tuzla 15, Drvar, Livno i Zenica 16, Trebinje 21, Mostar, Neum i Stolac 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.