Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranko Krivokapić osudio pokušaj zauzimanja skupštine Crne Gore

ranko krivokapić

Kolegijum skupštine Crne Gore, kojim je predsjedavao predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, zatražio je da se što prije privedu svi koji su započeli sinoćnje incidente u Podgorici na protestu koji je organizovao Demokratski front. Krivokapić je osudio pokušaj nasilnog upada u Skupštinu i pozvao sve političke subjekte na dijalog u institucijama sistema.

Nakon sjednice Kolegijuma skupštine, Krivokapić je kazao da izražava žaljenje zbog sinoćnjih sukoba. Dodao je da je država spremna preuzeti odgovornost i institucije da funkcionišu.

“Izražavam žaljenje zbog nemira i sukoba koji su se u većem intenzitetu desili u našem glavnom gradu. Iskazao bih zahvalnost organima koji su otklonili svaku mogućnost upada u parlament i zauzimanja ključne institucije i time očuvali nepovredivost rada parlamenta kao jedne slobodne zone u svakoj zemlji i temelja demokratske institucije”, poručio je Krivokapić.

Kolegijum skupštine, kako je rekao Krivokapić, traži da se što prije identifikuju i privedu svi koji su započeli incident.

“Čuli ste i namjeru policije da se otvore i ulazna vrata, neko je nenamjerno ili namjerno spriječio da se dođe do dogovora”, kazao je Krivokapić i dodao da treba da se što prije odluči o lišenju slobode poslanika. U slučaju eventualnog skidanja imuniteta poslanicima, Krivokapić kaže da se zakon mora poštovati.

Predstavnici Demokratskog fronta nisu došli na sjednicu Kolegijuma.