Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za Velež debitovao sin Dženana Zaimovića

20080516180756

Velež je jučer svojim prisustvom odao poštu i uveličao proslavu oslobođenja Sanskog Mosta u ratu od 1992. do 1995. godine. Tim povodom odigrana je utakmica protiv Podgrmeča koja je završila trijumfom rođenih rezultatom 3:0.

Dvostruki strijelac bio je Brandao dok je jedan gol dao Cvijanović. Za Rođene su igrali Tipura, Alagić, Zvizdić, Kuduzović, Mešanović, Ćosić, Agović, Lucas, Cvijanović, Mandžuka i Brandao. Priliku za igru su dobili još Rahimić, Puce, Jelovac, Balavac i Zaimović.

Omar Zaimović inače jedan je od najtalentovanijih juniora Veleža. Sin je poznatog Veležovog fudbalera Dženana Zaimovića. Bivši kapiten odigrao je više od pet stotina utakmica za klub iz Mostara u periodu između 1996. i 2011, kada se na utakmici protiv Čelika i zvanično oporastio. Nastupao je u Njemačkoj za Fortunu Dusseldorf, kratko za Opuzen, te za Trbovlje u Sloveniji. Debi za Velež upisao je još 1992. na stadionu Pod Bijelim brijegom. U timu sa mlađim Zaimovićem igra i Hamza Mešanović, sin Alena, koji je sa Dženanom Zaimovićem igrao za Trbovlje i Velež.

Podsjećamo, Rođeni u subotu dočekuju ekipu Novog Travnika, gdje se traže nova tri boda i ostanak na prvom mjestu Prve lige FBiH.