Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo u Ripnju: Ludi Stanoje umislio da mu je žena vještica

ripanj

„Ludi Stanoje“, kako ga nazivaju prve komšije u Ripnju, mjestu 30-tak kilometara udaljenom od Beograda, predstavljao je pravu napast za svoju okolinu, piše Blic. Iako u poznim godinama, svojom paranojom i agresivnim ponašanjem konstantno je uznemiravao komšiluk.

Tek prekjučer, nakon što ga je policija privela poslije prijavljivanja sumnjive smrti supruge Vere, mogli su da odahnu.

– Stane na balkon i kako vidi da pored njegove ograde prođe neka komšinica sa kesama iz prodavnice, počne da urla: “Vještice, bež‘te od moje kuće! Bacate vradžbine na mene!” i slično. Mrzi sve žene, a svoju je tukao. Mnogo puta sam zvala policiju kad bih Veru vidjela vezanu lancima za gelender balkona. Sad je očigledno i u smrt otjerao… – priča jedna od Stanojevih komšinica.

679551_ubistvo131015rasfoto-marko-metlas01_ff

Inspektori su jučer, prema riječima komšija, ponovo posjetili kuću Stančića u Ripnju, ali su se tamo kratko zadržali.

Inače, u dvorištu kuće jučer je bilo nekoliko pasa, ali nijedan od njih nije bio vezan lancem – onako kako je Vera bila vezivana.

Stančiću je jučer određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Policija se na ovaj korak odlučila nakon konsultacija sa tužilaštvom, iako protiv muškarca zasad nije podnijeta krivična prijava za ubistvo supruge Veroslave Stančić (75).

Ova vrsta zadržavanja određuje se mahom osobama koje bi mogle predstavljati opasnost po sebe ili druge ljude u njihovoj okolini, ali one do eventualnog podnošenja krivične prijave nemaju status osumnjičenih.

Srbijanska policija i tužilaštvo o daljoj sudbini Stančića odlučit će poslije obukcionih nalaza sa Instituta za sudsku medicinu koji bi trebalo da otkriju uzrok Verine smrti.