Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakvo nas vrijeme očekuje sutra u BiH

doviste – blagaj5

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne je bilo pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo i Sokolac 20, Sarajevo 22, Bugojno, Livno i Srebrenica 24, Jajce 25, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 26, Bihać, Bijeljina, Brčko, Doboj i Trebinje 27, Banja Luka 28, Stolac 29 i Mostar 30 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla i niska naoblaka. U drugoj polovini dana u većem dijelu BiH su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalonog hidrometeorološkog zavoda BiH.