Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nanić: Izdavanje pasoša u isključivoj nadležnosti MUP-ova

Arif_Nanic

Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Arif Nanić izjavio je da je izdavanje putnih isprava i pasoša građanima BiH u isključivoj nadležnost entitetskih i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, te da ova agencija samo štampa isprave.

“IDDEEA sa samim činom izdavanja pasoša nema nikakve veze. Nama dođe zahtjev građanina od nadležnog MUP-a i mi dalje sprovodimo proceduru po zakonu. Pasošku knjižicu preuzima MUP i izdaje građaninu koji je podnio zahtjev u mjestu izdavanja”, rekao je Nanić Srni.

Nanić je naglasio da su u IDDEEA lični podaci građana BiH potpuno zaštićeni, te da ne mogu biti zloupotrijebljeni, dodavši da takve podatke ima MUP i građanin koji je dobio putnu ispravu.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Danica Gnjatović rekla je Srni da je Elvis Keljmendi imao tri potjernice i da su sve obustavljene prije nego što je podnio zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Zvornik.

Pojedini mediji objavili su fotografiju na kojoj se nalazi slika pasoša Elvisa Keljmedija, koju je u avgust izdala Policijska uprava Zvornik.