Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas promjenljivo vrijeme

sarajevo elektroprivreda vrijeme oblacno spomenik (1)

U Bosni i Hercegovini jutros je u centralnim i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Ivan-sedlo 12 stupnjeva, Sokolac 14, Jajce i Sarajevo 15, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Bihać 17, Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 18, Bijeljina, Livno, Prijedor i Trebinje 19, Brčko 20, Grude i Stolac 21 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i ne mijenja se.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, bit će sa kišom i pljuskovima, u zapadnim, istočnim i višim područjima Hercegovine. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 27 do 31 stupnja.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnost, sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 23 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.