Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Joachim Loew ostaje selektor Njemačke

csm_106645-Joachim_Loew_baea8a37b0
Joachim Loew

Joachim Loew ostaje selektor fudbalske reprezentacije Njemačke, odlučeno je danas nakon sastanka njegovog stručnog štaba i delegacije saveza, danas u Frankfurtu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest je objavljena na zvaničnon internet stranici Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) za koju je Loew dao izjavu:

“Izuzetno sam zahvalan zbog povjerenja koje mi je ukazao DFB. Stoga osjećam, bez obzira na opravdane kritike zbog našeg ranog ispadanja sa Svjetskog prvenstva, punu podršku i ohrabrenje. Sada želim da ‘renoviramo’ reprezentaciju. Naravno za sve je potrebno vremena, ali ćemo biti spremni do početka nove reprezentativne sezone 6. septembra.”

Loew je na klupi Njemačke od 2006. godine. Od tada je “elf” na svih pet velikih takmičenja do Mundijala u Rusiji odveo najmanje do polufinala. Njemačka je s njim na klupi 2014. godine postala svjetski šampion, dok je na prethodnom Mundijalu bila druga. Na Evropskom prvenstvu 2008. godine Nijemci su osvojili drugo mjesto.

Loew je uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji potpisao novi ugovor s DFB-om do 2022. godine i on ostaje važeći, bez obzira na eliminaciju u grupnoj fazi, što je prvo ispadanje Njemačke u prvoj fazi takmičenja još od 1938. godine.