Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Svi govore o proslavi golova, a mi se šalili na tu temu naredni dan”

behrami svica333

Fudbalski reprezentativac Švicarske Valon Behrami rekao je da niko u toj selekciji nije želio da se desi ono šta je bilo na i poslije utakmice sa Srbijom.

“Niko od nas nije želio takvu situaciju. Poslije utakmice niko nije pisao o fudbalu, već o tome. Znam da je ljudima zanimljivo to da čitaju, ali to je gubljenje vremena. Ovdje smo došli zbog fudbala i fudbal je najbolji način da nastavimo naprijed”, rekao je Behrami na konferenciji za novinare u Rusiji.

Utakmicu protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu obilježile su proslave golova švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija, koji su pokazivali “dvoglavog orla”, a koje su u Srbiji okarakterisali kao provokaciju.

“Svi samo o tome govore već tri dana, a mi smo se šalili na tu temu naredni dan. Sretni smo što niko nije suspendovan, ali sada nije vrijeme da se govori o tome jer je samo fudbal važan. Neće se tako nešto desiti u budućnosti jer se takva utakmica neće ponoviti. Možda u klubovima, ali ne i na Svjetskom prvenstvu”, kazao je Behrami.

Selektor Švicarske Vladimir Petković nije želio da komentariše kazne za njegove igrače zbog pokazivanja “dvoglavog orla”.

“Važno je da igramo fudbal. Zavisimo od fudbala. Fudbal je emotivna igra i mora to da bude. Ono što se desilo, desilo se i moramo da naučimo iz takvih situacija. Važno je da se koncentrišemo na fudbal, na prelijepu igru koja ujedinjuje ljude”, rekao je Petković.

Švajcarska će se u poslednjem kolu sastati sa Kostarikom.