Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kiša, pljuskovi, grmljavina i temperature do 33 stepena u narednim danima

mostar kisa 1

Kiša, pljuskovi, grmljavina i temperature od 11 do 33 stepena Celzijusa očekuju se u Bosni i Hercegovini i u narednim danima, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi očekuju se na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28 stepeni Celzijusa.

I u nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni lokalno sa slabom kišom. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30 stepeni Celzijusa.

Pljuskovi i grmljavina očekuju se i u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Bez padavina u Krajini, sjeveru, sjeveroistoku Bosne i jugu Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 stepena Celzijusa.

Sunčano vrijeme sa mogućim lokalnim pljuskovima u poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima Bosne očekuje se i u utorak.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34 stepena.

U srijedu se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada što bi uslovilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33 stepena Celzijusa.