Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragičević: Riješite slučaj Davidovog ubistva ili neće biti izbora

BiH

davor dragicevic

Davor Dragičević poručio je večeras u Banjoj Luci političarima i iz vlasti i opozicije u RS-u da, ako se do oktobra ne riješi slučaj ubistva njegovog sina Davida, da izbora neće biti.

Nije pojasnio šta konkretno pod tim misli.

– Poručujem Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, ministru pravde Antonu Kasipovići i policije Draganu Lukaču i svim ostalim političarima na vlasti i u opoziciji, da ako ne riješite do oktobra ‘slučaj Davida Dragičevića’, izbora neće biti. Ja vam neću dati, neće ni narod. Svim institucijama poručujem, nećete dočekati oktobarske izbore, morate riješiti ubistvo Davida Dragičevića, ustvrdio je Davor Dragičević.

Navodi da su Davidova majka Suzana i on oštećena strana i da imaju pravo da okrivljuju, te da za to ga mogu tužiti.

– Dragi moj Davide, od kad nema tebe nema ni mene. Ponavljam, saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva, 45 godina robije. Zapamtite to vi koji se krijete. David Dragičević nije bio anđeo, on je bio moje dijete. Reper, umjetnik, obično dijete, student. Sa 21 godinom išao je svima u komšiluk i radio sve što treba. Bio je moje dijete i niko nije imao pravo da mu oduzme život. Maltretirali su ga, silovali, ubili i stavili u gov.a, rekao je Davor.

Davor Dragičević već 70 dana uz podršku grupe „Pravda za Davida“ organizuje okupljanja u centru Banje Luke, tražeći, kako navodi, pravdu u slučaju „teškog ubistva“ njegovog sina.

On je još jednom ponovio da su njegovog sina ubili pripadnici MUP-a RS.

– Ovo dijete su pripadnici MUP-a RS ubili, masakrirali ga. Dragi moji, ko je uz mene neka ostane, ko nije neka slobodno odstupi. Ja vas sve volim i poštujem. I ponavljam, Davida vam nikad neću oprosti. Dosta je, dosta. Svim institucijama poručujem, nećete dočekati oktobarske izbore, rekao je Davor.

Banjalučko tužilaštvo još nije dalo kvalifikaciju u ovom predmetu, jer tvrde da istraga traje.

Svoj izvještaj, a nakon uzetih izjava rukovodstva policije i banjalučkog Okružnog tužilaštva, narednih dana će Skupštini dostaviti Anketni odbor, čiji je cilj sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja ovog banjalučkog mladića.