Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurio iskaz Alema Čamdžića, optuženog da sarađuje sa Mosadom

afp_7

Sud još nije donio odluku o izručenju osumnjičenog bh. državljanina Alema Čamdžića Tunisu koji ga traži zbog teškog zločina.

“Nemam nikakve veze s onim što se dogodilo u Tunisu, odnosno s ubistvom Mohammeda Zouarija. Ja nikada u svom životu nisam bio kažnjavan i zato mi je sve ovo što se događa izuzetno šokantno. Ja sam porodični čovjek. Imam suprugu i djecu koju nastojim odgajati u pozitivnom pravcu”, dio je odbrane što ju je istražiteljima dao Alem Čamdžić, navodni bliski suradnik Mosada kojeg Tunis traži zbog sudjelovanja u ubojstvu Zouarija, Hamasovog stručnjaka za dronove. Čamdžić se usprotivio izručenju.

Na Županijski sud u Velikoj Gorici doveden je uz iznimne mjere osiguranja iz Remetinca u kojem se nalazi još od sredine marta ove godine. Tada je zaustavljen u Zračnoj luci Zagreb svega par dana nakon što je protiv njega raspisana međunarodna potjernica. Njegovo hapšenje držano je u strogoj tajnosti, jer je evidentno da je u pitanju sigurnosno iznimno osjetljiv slučaj.

Zouari je ubijen u decembru 2016. godine, a da su u ubistvo upletena dvojica državljana BiH za kojim su raspisane međunarodne potjernice potvrdio je prošli tjedan ministar pravosuđa Tunisa.

Zouarija su likvidirali u automobilu u blizini njegove kuće u gradu Sfax. Ovaj inženjer navodno je bio povezan s palestinskom militantnom skupinom Hamas, a oni pak za ubistvo krive izraelsku tajnu službu Mosad.

https://www.youtube.com/watch?v=xNqasi0wqlY